Killen med drag under galoscherna!

Tobias Karlsson har dansat i större delen av sitt liv.

Redan som åttaåring hemma i Hallsberg väcktes Tobias dansintresse. Sedan dess har han dansat till sig succéer över hela världen.

När han medverkade i showen ‘Burn the floor’ 2004 slog de försäljningsrekord i Japan där 47.000 biljetter såldes på 23 minuter, vilket är mer än U2 och Britney Spears gjort.

Men det var först via debuten i ‘Let´s Dance’ som Tobias klev in i Svenska folkets medvetande. Den första säsongen dansade han med Arja Saijonmaa.
Totalt har han medverkat i 15 säsonger av det populära programmet och den glada dansaren har fört fram en rad kvinnor till stordåd.
2008 tog han hem segern tillsammans med Tina Nordström och landade på en andraplats 2019 tillsammans med Magdalena Forsberg.

Bakom den glittriga och glada fasaden döljer sig en man som mött motgångar, men med en stenhård vilja och ett stort hjärta tagit sig dit han önskat.
Tobias är en varm, personlig och öppen föreläsare – och så mycket mer än ‘bara en dansare’.
Han bjuder på sig själv och visar stort engagemang för sin publik oavsett om han dansar eller håller föredrag/work shops.

I hans föreläsning får man följa med på en livsresa som varit allt annat än en “Dans på rosor”.
Hans dröm och stora passion ledde honom till internationella framgångar men vägen dit var både krokig och guppig.
Parallellt med en dansvärld fylld av beröm och ryggklapp tog sig Tobias också igenom svåra hinder som mobbing, sexuell förvirring och diverse karriärsöden.
Han berättar hur han med dansen som redskap klarade sig upp och ur det helvete han en gång levde i.

Talar följande språk

  • SV