Första kvinnliga elitsoldaten!

Petra Malm tillhörde den absoluta spjutspetsen inom det militära. Hon riskerade sitt liv, men älskade sitt yrke. Idag har hon bytt sitt hemliga liv som elitsoldat och jobbar som elittränare, hälsoinspiratör och föreläsare!

Petra arbetade 17 år inom Försvarsmakten. Som kvinna fick hon tidigt bryta ny mark inom både flygvapnet och jägarförband innan hon som första kvinna någonsin klarade uttagningstesterna till operatör inom specialförbanden.
Petra tog därmed plats i Försvarsmaktens särskilda operationsgrupp, SOG (Särskilda operationsgruppen) vars primära uppgifter är strid, underrättelseinhämtning och militärt stöd.
Under nästan tio år levde hon som hemlig elitsoldat och reste ut på uppdrag under kodnamnet ’Pam’. Alltmedan hennes nära och kära levde i föreställningen att hon var officer i Karlsborg.
Hon lärde sig att hantera sitt dubbelliv och att utåt upprätthålla en fasad samtidigt som hon följde sin inre röst.

2018 medverkade Petra i programmet ’SAS Who Dares Wins’. Serien utspelar sig i Chile på 3 000 möh och 25 civilister försöker sig på att göra testerna till specialförbandet SAS. Petra gick in som en mullvad i syfte att delge instruktörerna information om rekryterna.
Hon har också släppt en P1 dokumentär; ’Kodnamn PAM’.

Som elitsoldat var Petra tvungen att hålla sig i fysisk toppform, alltid redo att utföra sitt jobb men efter hand stod det också klart att den mentala styrkan skulle vara det allra viktigaste för att överleva.
Som ensam kvinna fick hon upprepade gånger kämpa mot fördomar, sin omgivning och hitta sätt att motivera sig att fortsätta framåt under de mest svåra förhållandena.
Som förhörsledare är hon expert på personligheter, beteenden, gruppdynamik och ledarskap.
Det var till stor nytta i hennes tidigare yrke och hon lär idag ut hur man bemöter olika personligheter och hur man ska tänka och jobba för att nå dit man vill.

Talar följande språk

  • SV
  • EN