Föreläsare med samtalet som verktyg!

Navid Modiri är kreatör, artist, föreläsare och samtalsaktivist.

Navid är född i i Iran och uppvuxen i Göteborg.
Han har stått på scen sen han var 16 år och bland annat varit programledare i P3 och i Sveriges television med ”Filmkrönikan” och ”Diktatorn”.
Han har gjort hundratals framträdanden som föreläsare och med sitt band ”Navid Modiri & Gudarna”.

Navid älskar arbeta med fokus på samtalet, att ställa nyfikna frågor och sätta igång människors fantasi. Han vill få oss att tänka på förändring och framtid och använda kreativitet för att skapa en bättre värld. Han är en äkta “doer” som skrider till verket när han ser en möjlighet att förstå och förändra.

2009 fick han Stora bloggpriset för sin blogg ”365 saker du kan göra”, vann priset som årets kommunikatör och blev nominerad till Stiftelsen Konungens ledarskapspris.
Han har samlat in 50.000 kronor med hjälp av sina Facebookkompisar för att spela golf med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, sommarpratat i P1 om att ”Allt är påhittat” och tillsammans med SVT och UR låst in 8 unga människor i programmet ”Diktatorn” för att undersöka vad demokrati egentligen är.

Navid har skrivit boken “Hej Syster”. Med utgångspunkt i sitt eget liv berättar han i boken om Sverige idag – om integration, flykt och utanförskap – men också om språkets makt att sammanföra människor. Det är en berättelse om svårigheten att anpassa sig till ett nytt land, om att hitta hem, och om flykt i en vidare mening: Kanske befinner vi oss alla egentligen på flykt från någonting?

Talar följande språk

  • SV

Foto: Robert Eldrim