Föreläsare som tänker positivt och tänjer gränser!

David Lega är en föreläsare och entreprenör utöver det vanliga. Han har gång på gång bevisat att hinder bara är till för att övervinnas.

När David föddes hade han oddsen mot sig pga avsaknaden av muskler i både armar och ben.
Hans föräldrar fick höra att han nog aldrig skulle kunna sitta upp – men med hjälp av målmedveten träning har David uppnått resultat få trodde var möjliga.
I skolåldern provade han olika handikappidrotter och fastnade för simningen, vilket var början på en karriär inom elitidrotten. Sedan dess har David satt 14 världsrekord och bärgat 5 VM-guld och 7 VM-silver.
David avslutade sin karriär som simmare efter Paralympics i Sydney år 2000.
Han fick mycket uppskattning och mottog andra priser under sin verksamma tid inom idrotten, bland annat belönades han 2001 med H.M. Konungens Medalj i 8:e storleken i högblått band.

Parallellt med simningen påbörjade David sin karriär som föreläsare i personlig utveckling och positivt tänkande.
Denna utökades senare med ämnen som entreprenörskap och ledarskap. Genom åren har han inspirerat hundratusentals människor i ett stort antal länder.
Han föreläser för företag och organisationer i alla storlekar inom både privat och offentlig sektor.
Även om inom detta gebit har David visats mycket uppskattning.
Han har som förste svensk utnämnts till ’The Outstanding Young Person of the World’. Bland tidigare mottagare av detta prestigefyllda pris återfinns namn som Orson Welles, Leonard Bernstein, Elvis Presley och John F. Kennedy.

Vill ni våga bli bättre, ställa om attityden till motgångar, få hjälp med att förstå skillnaden på subjektiv och objektiv framgång, få Davids tips om entreprenörskap eller helt enkelt bara låta er bli inspirerade oavsett rubrik – så är David rätt man för uppgiften!

Talar följande språk

  • SV