Föreläsare med smak för mat!

Kocken Alexandra Zazzi satte sig själv på Svenska folkets karta genom att vinna ‘Expedition Robinson’ 1998. Idag är Alexandra en flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör.

Alexandra började sin matlagningskarriär med att servera hamburgare i Kungsträdgården i Stockholm, fortsatte på en krog i New York och har sedan drivit två egna restauranger i Göteborg, lunchrestaurangen och cateringföretaget Pasta Panini samt den italienska restaurangen La Stazione.

Hon har skrivit följande böcker:
Zazzis pasta
Zazzis mat: med smak av Italien
Sunt med Zazzi
Torsdagar med Zazzi
Anno 2013 Matkalendern

Hon har även varit programledare för flera tv-program, bland andra ”Köket” i TV4, ”Meny” i Sveriges Radio P1 och varit reporter i ”Spårlöst försvunnen” på TV3.
2018 såg vi henne komma på en hedervärd andraplats i “Biggest Loser VIP”.

När Alexandra föreläser kan hon berätta om arbetet som kock, egenföretagare och förälder och om att hinna med maten i dagens stressade arbetstempo.

Med sin glädje och passion för mat fångar hon alltid sin publik och oavsett om hon skildrar medelhavsmaten, historien eller kulturen så ger Alexandra allt.

Exempel på andra som tidigare anlitat Alexandra Zazzi

  • Bok & Biblioteksmässan
  • Västra Götalands Bildningsförbund

Talar följande språk

  • SV

Fotograf. Annika Broman