En föreläsare med pennan som verktyg!

Alex Schulman är bl a krönikör, författare, programledare, bloggare och twittrare.

Alex gick från att vara den provocerande, lite skrämmande superbloggaren till att bli en omtyckt författare när gav ut sin den ömsinta romanen ”Skynda att älska”, som både blev hyllad av kritikerna och en stor försäljningsframgång.

Efter detta har han gett ut fler självbiografiska böcker, bl.a. kärleksromanen ”Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött” samt den uppmärksammade minnesromanen ”Glöm mig” om sin mor. Han har även släppt boken ”Tid: livet är inte kronologiskt” som han skrivit tillsammans med Sigge Eklund.
2018 kom den efterlängtade romanen ‘Bränn alla mina brev’, där Alex beger sig på jakt efter ursprunget till familjens vrede, men hittar i stället århundradets kärlekshistoria.
Alex behärskar skrivandet som få andra då han galant spänner språket från det vassaste vassa ända till det mest finstämda.

Alex är att beteckna som en av våra mesta mediaprofiler. Sommaren 2012 startade han den hyllade, flerfaldigt prisade och populära podcasten ”Alex & Sigges podcast” tillsammans med Sigge Eklund.

Alex är också en omtyckt föreläsare. Han talar bland annat om vikten av att nätverka. Hans tes är att allt viktigt i livet; t e x ens nya jobb, ens partner och ens boende kommer ur ens personliga nätverk.

Talar följande språk

  • SV

Foto: Johan Ljungström/SR