Världsmedborgare vid rodret!

Alexandra Pascalidou är statsvetare, journalist, programledare, författare, föreläsare, bloggare, kolumnist och skribent.

Alexandra föddes i en tvättstuga, växte upp i en grekisk bergsby med sin mormor Sofia som varken kunde skriva eller läsa och emigrerade med sin familj till Rinkeby som sexåring.
Hennes långa resa från diktatur till demokrati och från miljonprogram till miljonpublik kan man läsa mer om i den prisbelönta och kritikerrosade självbiografin ”Bortom mammas gata”.

Alexandra är ett välkänt ansikte i medievärlden och är mycket komplex i sin kunskap.
Hon har studerat och arbetat i Grekland i flera år, bott längre perioder i Latinamerika, Thailand, NYC och Los Angeles.
Hon är en äkta världsmedborgare som kan arbeta på svenska, grekiska, engelska och kommunicera på franska och spanska.

Alexandra har arbetat som programledare, moderator, konferencier, debattledare och intervjuare i allt från ‘Mosaik’, ‘Nyhetsmorgon’, ‘Förkväll’, ‘Melodifestivalen’, ‘OS’, ‘EU-valvaka’, ‘P1 Debatt’ och dokumentärer till konferenser inom näringslivet, universitet, stat och kommuner och internationellt för bl.a New York Times.
Det är en bred blandning av både roligt och allvarligt.

Alexandra har ett stort samhällsengagemang och har alltid varit ideellt engagerad – hon kämpar bland annat för mänskliga rättigheter.
Hon är ambassadör för Kvinna till Kvinna, Mentor Sverige, Terrafem och Friends samt styrelseledamot i bland annat Stiftelsen Läxhjälpen.

Talar följande språk

  • SV
  • EN
  • GR

Fotograf: Mia Carlsson/SR