Boris Lennerhov

  • Skrivet den 22/06 - 2017
  • Publicerat i

Boris Lennerhov är mannen bakom ett sällsynt framgångsrikt affärskoncept och som fd VD på Gekås i Ullared blev han känd för hela svenska folket i och med sin medverkan i realityserien på Kanal 5 om det enorma och rekordtäta varuhuset.

När Boris övertog VD-stolen på Gekås 2000 började han direkt med en rad förbättringsarbeten för att effektivisera företagets logistik, marknadsföring och organisation. Den ständigt idesprutande Boris införde många nya smarta grepp och åtgärderna ledde till att rekord efter rekord slogs. Siffrorna kring varuhuset saknar motstycke… Man har omkring 4,8 miljoner besökare årligen och försäljningsrekordet ligger på 34,6 miljoner på en dag!.
Var tionde minut varje vardag rullar en lastbil in till Gekås varuhus i Ullared.
Varuhuset med en butiksyta på 35000 kvadratmeter töms i genomsnitt tre gånger i veckan under högsäsong och under helgerna en och en halv gång – på två dagar. Ändå är hyllorna aldrig tomma.
Under hans år som VD växte företagets omsättning från 1,6 miljarder till hela 5,0 miljarder!
Men det var mer än effektiviseringar och andra organisationsutvecklingar som låg bakom den enorma ökningen. Boris satte lampan på en hel del mjuka värden och tittade på de små detaljerna som gör folk glada. T e x är det viktigt att kunderna får en positiv start på besöket – och genom att öppna varuhuset fem minuter tidigare än annonserat blir folk på gott humör redan vid entrén.

Idag har Boris lämnat VD-posten och har blivit en omtycket föreläsare. I sina föredrag berättar han om hur allt började, och om resan till att omsätta miljarder. Här berörs entreprenörskap, ledarskap och kundbemötande i en intressant blandning.
Anita Boris och hör den fantastiska historien om byn som blev ett varumärke, om Sveriges största turistattraktion som inte slutar växa!